Kunstzinnig wonen in nieuwe stijl

In het hart van bruisend Vlissingen wordt het monumentale Theo van Doesburgcentrum 
getransformeerd tot een modern woonconcept.

Het rijksmonument uit 1929 zal in de nieuwe situatie bestaan uit 11 ruime appartementen en 2 royale penthouses. Ieder met een eigen berging, privé parkeerplaats en individuele buitenruimtes zoals balkons en royale dakterrassen. De eigentijdse appartementen hebben elk hun eigen charme en met behoud van de bijzondere details uit de kunststroming De Stijl. Een exclusieve nieuwe woonbeleving in de dynamische stad Vlissingen.

Het prominente gebouw met een fantastische grandeur is een verrijking voor het straatbeeld van Vlissingen. Door de grote cultuurhistorische waarde en uitstraling van het rijksmonument, was het voorbestemd om een compleet nieuwe functie te krijgen. Met de ontwikkeling tot een exclusief woondomein met 11 luxueuze appartementen en 2 riante penthouses in Residence Van Doesburg verrijkt Vlissingen zich met een zeer unieke woonambiance.

Residence van Doesburg van toen

De voormalige Rijks Hogere Burgerschool aan de Brouwenaarstraat te Vlissingen is in 1924 gebouwd en in 1925 in gebruik genomen. Het gebouw is ontworpen door architect W.K.A. Helwig en gebouwd onder rijksbouwmeester W.A.J. Vrijman met De Stijl als uitgangspunt. In 1997 is het als rijksmonument erkend door de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed.

Zoals in die tijd gebruikelijk, is de Rijks HBS uitgevoerd als een gebouw met standing. Het was immers bedoeld voor kinderen van de ‘deftige stand’. Vele later beroemde Vlissingers hebben de school bezocht, zoals schrijver/uitgever Geert van Oorschot en verzetsman Jan Campert (de vader van Remco Campert en schrijver/dichter Hans Verhagen). In 1992 verloor het zijn schoolfunctie. Het gebouw werd in 1994 omgebouwd tot het Centrum voor Kunsteducatie Theo van Doesburgcentrum.

Wil je meer weten over

de historie, de bouw en

de stijlelementen?

Residence van Doesburg

Brouwenaarstraat 2, vlissingen

  • is exclusief wonen in een karakteristiek en beeldbepalend voormalig schoolgebouw met bijzondere historische elementen.
  • is op loopafstand van de binnenstad, de boulevard en het strand.
  • bevat 11 appartementen en 2 penthouses. Deze worden tussen de 111 tot 205 m2 groot.
  • beschikken alle woningen over een ruim balkon of dakterras en uiteraard een lift.
  • heeft parkeerplaatsen voor de bewoners en mogen zowel permanent als recreatief gebruikt worden (recreatief eigen gebruik).